Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Crazy World: S/T

Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (2 kommenttia)
crazyworld.jpgSpinefarm Records (RANCH-34)

Tässä on jonkinlainen klassisen rokin suomalainen superbändi, joka on juuri julkaissut ensimmäisen levynsä. Five Fifteenin laulaja/kitaristi/säveltäjä/sanoittaja/yleishullu Mika Järvisen luotsaamaan yhtyeeseen on saatu Suomen kovimpia soittajia: Esa Kotilainen (Wigwam jne.) Hammond, Moog, Mellotron (ilmeisesti ainut Suomessa), Anssi Nykänen (Pekka Pohjola, Jukka Tolonen, Havana Black jne.): rummut, Timo Kämäräinen (Ismo Alanko jne.): kitara ja laulu sekä Lauri Porra (Stratovarius, Timo Kotipelto jne.): basso. Lähinnä 70-luvun hard rockia sisältävä levy on pääosin Järvisen ja Kämäräisen käsialaa, mutta levyltä löytyy myös versio Led Zeppelin -hitistä ”Good Times, Bad Times”. Periaatteessa tämä on melko samanlaista musiikkia kuin 5.15., vaikkakin ilman naislaulajaa. Laura Närhi laulaa pehmeällä äänellään tosin taustoja kappaleessa ”Misery Loves Company”. Biisit eivät sinänsä ole olleenkaan hullumpia, mutta levyllä nousevat kyllä useasti pääosaan soolo-osuudet, jopa basso soolokin kuullaan vanhassa 5.15 –rallissa ”Long Hair Wildman Rides again”, joka vedetään läpi erittäin nopeana versiona aivan Deep Purple –hengessä.

Iisimpien, akustista kitaraa sisältävien balladien ja rajumpien rokkipalojen vaihtelu muodostuu levyllä lähes säännöksi, ja se toimiikin oikein hyvin. Pari lyhyttä, psykedeelisen kaoottista instrumentaalivälipalaa ”Welcome to Crazy World” ja ”Welcome to Crazy World (Slight Return)” antavat levylle hieman lisää ilmettä, mikä onkin tarpeen. Villiä Moogin vingutusta olisi ollut kiva kuulla enemmänkin! ”Old Tambourine” on kunnon rock’n’rollia hieman The Whon tyyliin, jotkut melodiat tuovat muistumia Beatlesistä ja Bowiesta ja jotkut rauhallisemmat kappaleet ovat kuin Ken Hensleyn soololevyltä. Vaikkei tämä tosiaankaan mitenkään hirveän originaalia musiikkia ole, on levylle saatu kuitenkin hienoa tunnelmaa ja monet sävellyksetkin toimivat kivasti, usein varsinkin kappaleiden loppupuolella. Erittäin hyvin soitettua ja laulettua musaa, ja tuotantokin on lähes täydellinen. Oikein suositeltava levy kaikille 70-luvun hard rockista pitäville!

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    Yawn kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vaikka kysymys onkin täysin erilaisesta levystä, kehottaisin kaikkia musiikillisesti estottomia sokrulaisia tsekkamaan myös Lauri Porran kertakaikkiaan mainion soololevyn. http://www.lauriporra.com


    kite kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Arvosana : 6