Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä
 

Tikulla silmään : noin 14 vuotta sitten Jaakob kirjoitti arvostelun

Kreep Ensemble: Yksilö yksinäinen, vapaan tahdon

Kreep Ensemblen viimevuotinen, vajaa puolituntinen cd-r on luonteva edeltäjä yhtyeen kolmannelle, ni-Frith Autumn Boogie -albumille (jonka Hezzu on arvostellut Palasokerissa). Yllättävän laajalla musiikillisella areenalla painiva yhtye on saanut aikaan jo tällä levyllään tunnelmaltaan vahvan kokonaisuuden.

Tiedotus vieraalle aloittaa levyn tummasävyisellä ambientilla, jonka päällä kuullaan ilmeisesti kitaristi Kalle Aution monologi. Seuraavilla kappaleilla sen sijaan pysytään jazzidiomin piirissä, sen hämyisällä ja avaruudellisella laidalla. » Lue

Malicorne : s/t (1977)

Markkutapio kirjoitti noin 14 tuntia sitten+/- saldo : 0
Albumin nimi po. "Malicorne 4" ja on tunnettu myös nimellä "Nous Sommes Chanteurs De Sornettes". https://open.spotify.com/album/3MLyB7zQdrSIBqT0uQsxQh?si=wUnbjoUFR62VFwGglQ8Jig

Progressivinen musiikki - Ne pienemmät ja oudommat purot »

  Kcrimso kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Levyarvio: Kate Bush - The Kick Inside (1978)

  Arvostelussa Kate Bushin debyyttialbumi The Kick Inside joka teki hänestä kertaheitolla taidepopin ylipapittaren.

  https://pienemmatpurot.com/2021/02/07/levyarvio-kate-bush-the-kick-inside-1978/
  Kcrimso kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Levyarvio: Peter Gabriel - s/t (1978)

  Arvostelussa Peter Gabrielin toinen sooloalbumi joka, kuten edellinen ja kaksi seuraava levyä, jäi vaille nimeä, mutta sai sentään tuottajaksi King Crimson -kitaristi Robert Frippin.

  https://pienemmatpurot.com/2021/02/12/levyarvio-peter-gabriel-s-t-1978/


  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Levyarvio: Art Bears - Hopes And Fears (1978)

  Hopes And Fears on levy joka repi Henry Cow'n rikki. Hopes And Fearsista piti tulla Henry Cow'n neljäs albumi, mutta yhtye hajosi levyn valmistuttua ja se julkaistiin Art Bears -nimen alla. Art Bearsin muodostaa Henry Cow'sta irtautunut trio kitaristi Fred Frith, rumpali Chris Cutler ja vokalisti Dagmar Krause.

  https://pienemmatpurot.com/2021/02/19/levyarvio-art-bears-hopes-and-fears-1978/
  Kcrimso kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  Levyarvio: Soft Machine - Fourth (1971)

  Fourth täyttää tänään tasan 50 vuotta.

  Arvostelussa Soft Machinen neljäs levy Fourth jolla yhtye siirtyy toden teolla jazzin suuntaan. Fourthilla edellisten levyjen psykedelia ja ylipäätänsä rock on taakse jäänyttä elämää kuten myös rumpali/vokalisti Robert Wyattin dadaistiset sanoitukset sillä levy on kokonaan instrumentaalinen.

  https://pienemmatpurot.com/2021/02/27/levyarvio-soft-machine-fourth-1971/Anneke van Giersbergen : The Darkest Skies Are The Brightest

Markkutapio kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
Kaiken järjen mukaan tästä pitäisi tulla suosittu albumi suomalaisille. Perusteluna se että tämä muistuttaa paljon suositun Johanna Kurkelan tuotoksia... tietysti erona se että tässä esityskielenä on englanti.

The Beatles : White Album and Esher Demos »

  OldfieldOlli kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Itse hankin tämän version s/t albumista hiljattain. On kyllä kowa! Vaikken ole koskaan ollut mikään Beatles-diggari, niin tämä valkoinen kupl..eiku tupla on aina viehättänyt. Erittäin mukava kuunnellessa on samalla lukea kirjaa "koko Beatles-tuotanto", jossa on kerrottu jokaisen biisin syntytarina. Esher demot on kyllä hienoja. Ja itse virallinen albumi myös. ...Jatkuu »

Final Conflict : The Rise Of The Artisan

Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Yli vuosi meni kun tämä saatiin myös spotifyyn, mutta odotus kannatti. Hyvä albumi. Ehkä muistuttaa hieman Marillionin tuotoksia. Nyt tosin vasta selvisi mulle että tämä on trilogian 2. albumi. Eka on "Return Of The Artisan" vuodelta 2012, joka myös on nyt ilmestynyt spotifyyn. Vielä siis on ainakin yksi albumi siis odotettavissa tältä v. ...Jatkuu »

Illuminae : Dark Horizons

Markkutapio kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Onks tää sitten kelttiläistä menoa... ainakin tykkäsin Agnieszka'n lauluäänestä. Aiempaa kokemustahan parivaljakolla riittää. S.Hackett ja T.Donockley olivat eksyneet tällekin levylle, kuten nykyään niin monille muillekin levyille. Muitakin nimekkäitä muusikkoja on saatu mukaan. Ihan hienoa kuunneltavaa paremman puutteessa.
  Markkutapio kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Pieni huomio jos kuuntelet spotifysta... 2.kappale ei kuulu albumilla, mutta voit kuunnella sen aiemmin julkaistuna singlenä... jonkunlainen moka siis spotifylta(?)

Proge »

  Markkutapio kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  test N° 3 n° 3
  Jake kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Tämäpä mielenkiintoista.
  Markkutapio kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Niin, minäkin muistelin ettei testialueen jutut tule etusivulle näkyviin.

Kuolleita

Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
11.1.2021 Celia Humphris, Trees-yhtyeen laulajatar. Trees teki kaksi upeaa prog-folkin genren albumia vuosina 1969 ja 1970.

Downes Braide Association : Halcyon Hymns

Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Tämähän oli hyvä... mitenkäs tää bandi on aiemmin vältellyt minua. Ei muutasku aiemmatkin albumit kuunteluun tulevaisuudessa.

Barbara : L'Aigle Noir

Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Ranskan itsellään (salassa) pitämän fantastisen laulajattaren lyhyt upea albumi. Kun ei osaa ranskaa, jää tämän levyn hienoudet piiloon, luulisin. Barbara oli monella levyllään sekä säveltäjä, sanoittaja ja esittäjä (toki taustabändin tukemana).

Transatlantic : The Absolute Universe

Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Tästä levystä on kolme versiota. Tämä kuuntelemani "Forevermore", lyhennetty versio "The Breath of Life" sekä versio "The Ultimate Edition" joka pitää sisällään molemmat versiot. Kaikkien kuuntelukirjaukset kyllä mahtuu tämän saman otsakkeen alle mainiosti.

Asia Minor : Points of Libration

Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Tuli näköjään 40 vuotta edellisestä albumista. Kaksi vanhaa bandin jäsentä kuitenkin mukana.