Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Top of Genesis »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Äänestin The Lamb Lies Down on Broadwaytä, sillä siinä viehättää yhä musiikillinen monipuolisuus ja kokeiluvuus. Puutteistaan huolimatta se on itselle yhä hieman vahvempi kuin sinänsä yhtenäisemmät ja hiotummat Foxtrot ja A Trick of the Tail. Periaattessa tuosta kolmikosta voisi valita minkä tahansa. Toisaalta Genesis ei tehnyt uransa aikana yhtään studiolevyä, josta en olisi pitänyt edes jonkin verran, olkoonkin, että 80-luvun edetessä valjuus ja kaavamaisuus saivat melkein yliotteen yhtyeen musiikissa.
    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos Selling England by the Pound päättyisi kolmen ensimmäisen kappaleen jälkeen, se olisi loistava levy (tai oikeammin EP). Valitettavasti levyn B-puolella mielestäni vain "After the Ordeal" toimii täysipainoisesti. "Battle of the Epping Forest" toimii enemmän sanojen kuin musiikin ehdoilla, ja B-C-R:n improvisoima revittely "Cineman Show'n" lopussa on kyllä hieno ja paljon kopioitu, mutta muu kappale laahaa välillä pahasti. ...Jatkuu »

Hämyisintä Floydiä »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Wish You Were Here on vahvin kokonaisuus, en pääse siitä mihinkään. Dark Side of the Moon pääsee lähelle, mutta siinä ei ole aivan samaa syvyyttä ja toisaalta siinä on "Money"... :wink: Animals ja The Wall ovat hyviä nekin, mutta eivät pysty pitämään intensiteettiään yllä koko matkaa.

    Totta puhuen niin paljon hienoa musiikkia kuin Floydarit ovatkin tehneet, niin kovin epätasaisia levyjä ovat julkaisseet. ...Jatkuu »

Jethro Tullin parhaat levyt »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kerjään kuonooni ja sanon että Under Wraps on paras. ;)


    Mutta sehän on paras.

Marginaaliset progebändit osa 1 Yezda Urfa »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yezda Urfa on yksi näistä harvinaisista 70-luvun progebändeistä, joiden tekninen osaaminen olisi riittänyt mille tahansa ajan huipppubändille, mutta jokin silti puuttui.
    [...]
    Musiiki on henkeäsalpaavan vauhdikasta; kuvitelkaa soittavanne Gentle Giantin vinyyliLP:tä 45 kierrosnopeudella...



    Tämä on osuvin lukemani summaus Sacred Baboonista (Borista en ole kuullut). Ensimmäiset viisi biisiä ovat vielä paikoin erittäin hyviä, mutta esim. ...Jatkuu »

Parhaat Rush-levyt »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    80-luku oli itselleni selvästi Rushin parasta aikaa. Yhtye ei julkaissut silloin yhtään huono levyä, mitä ei voi sanoa muista vuosikymmenistä. Power Windows on siksi luonnollinen valintani. Hold Your Fire pääsee lähelle, mutta on tasoltaan sekavampi, kuten ovat myös paikoin turhan kliininen Grace Under Pressure ja huonon tuotannon vaivaama Signals. Moving Picturesilla on hienoja kappaleita, mutta en ole silti koskaan täysin ymmärtänyt sen valtavaa arvostusta. ...Jatkuu »

Ranskan Proge »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikö kukaan muu käytä Gnosiksen Progesnobien listaa lähtökohtana levyjen metsästykseen?
    http://gnosis2000.net/gnosearch.cgi

    [/quote]

    Jonkinlaisena lähtökohtana kyllä, bongaamalla aiemmin tuntemattomia levyjä, joista voi sitten yrittää hankkia lisätietoja. Muuten ei juurikaan. Gnosiksen numerot kyllä kertovat, mitä mieltä arvostelijat ovat levyistä mutta eivät miksi he ovat sitä mieltä, mikä on itselleni olennaisempaa. Tietysti yksittäisten maultaan itseään lähellä olevien arvostelijoiden arvioiden seuraaminen voisi antaa hyviä tuloksia, mutta ainakaan toistaiseksi en ole löytänyt yhtään arvostelijaa, jonka maku olisi tarpeeksi lähellä omaani, jotta siihen voisi luottaa.

    [quote]Jos levy ei saa painotetulla Gnosis-keskiarvolla (Gnosis Modified Mean) parempaa arvosanaa kuin 9.5 niin ei levy todennäköisesti ole hankinnan (tai ainakaan useamman kuuntelun) väärti.


    9.5:n rajan alta löytyy sen verran monta suosikkilevyä, etten voi yhtyä mielipiteeseen. ...Jatkuu »

AOR/POMP.... »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    AOR on alun perin amerikkalainen termi ja siellä lyhennyksenä sanoista Album Oriented Rock. Aluksi sillä tarkoitettiin kaikkia rockyhtyeitä, joiden päähuomio oli LP:eiden, ei sinkkujen tekemisessä - tyyliin Led Zeppelin, joka kieltäytyi kokonaan julkaisemasta sinkkuja. Eli se oli samalla tavoin täysin ympäripyöreä termi kuin "progressiivinen rock" alun perin (eli kaikki rockmusiikki, jonka sen esittäjät ovat itse säveltäneet ja joka on "ei-kaupallista"). ...Jatkuu »

Pink Floyd re-union »

    Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En sano kummempia Pink Floydin soiton tasosta, settilistasta (joka oli jo tiedossa etukäteen) tai äänenlaadusta. "Comfortably Numb" oli edelleen kouraiseva ja "Wish You Were Heren" kolmas säe Gilmourin ja Watersin duettona oli nyt harvinaisen osuva.

    Mutta loppujen lopuksi olennaisempaa oli, että
    siinä neljä aikanaan hienoa musiikkia yhdessä tehnyttä miestä hautasi parinkymmenen vuoden lapselliset vihat ainakin sen verran, että nousivat hetkeksi samalle lavalle ilman suurempia lavasteita, taustajoukkoja tai taloudellisia vaikuttimia ja soittivat sitä samaa hienoa musiikkia, paikoin ehkä väsyneesti mutta paljaan rehellisesti ja tunteella. ...Jatkuu »

Aliarvostetuimmat YES-levyt »

    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    90125 on hyvä levy, ei siinä mitään. Sen suuri vika onkin kai aina ollut se, että julkaistiin Yesin nimellä, vaikka se on monille liian kaukana 70-luvun Yesin tyylistä. Tosin ilman sitä ja "Owner of a Lonely Heartin" herättämää uutta kiinnostusta yhtyettä ei ehkä enää olisi olemassa laisinkaan.

    Big Generatorilla mielestäni 90125:n tuoreus ja into ovat muuttuneet jotenkin väkinäisyydeksi ja sekavuudeksi. ...Jatkuu »
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En pitäisi Evening of Yes Musicia erityisen hyvänä hankintana (tosin samaa mieltä olen useimmista livelevyistä). Äänenlaatu jatkaa Yessongsin kunniakkaita perinteitä, eli on bootlegiä parempaa mutta silti puuttellista. ABWH:n biisit eivät parane livetilanteessa, äänenlaadun takia joku "Brother of Mine" on heikompikin kuin studioversio. Soolospotit ovat aika yhdentekeviä, vaikka Wakeman revitteleekin omassaan aika hyvin. ...Jatkuu »
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Evening Of Yes Musicin äänenlaadussa ei ole kyllä mitään valittamista. Erittäin hyvää laatua livelevyksi. Ei voi mitenkään verrata Yessongsiin. Tietenkin jos on jotain kummallisia phobioita livelevyjä vasteen niin toki kannattaa jättää hankkimatta.


    Mielestäni aika harvat livelevyt ovat olleet kannattavia ostoksia - ehkä se on fobiaa? Sen takia tuo huomautuskin niille, jotka yleensä harrastavat livetallenteita enemmän. ...Jatkuu »

Suuri Yes-äänestys »

    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Äänestän Fragilea sitten kun tulee äänestys yliarvostetuimmasta Yes-levystä...

Kuin kaksi marjaa -kappaleet »

    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Mikäs se oli se vanha Finnforestin biisi, jossa oli hyvin paljon samaa kuin Wigwamin Losing Holdissa? Joko Tyhjyyteen, syvyyteen tai Sanomaton kirkkaus.



    "Tyhjyyteen syvyyteen" -biisissä on tosiaan urkujuoksutuksia, jotka ovat lähes suoraan "Losing Holdista", kuten myös väliosan sointukulku. Toisaalta säkeistöt muistuttavat myös Haikaran "Luoja kutsuu" -kappaleen nopeita osia.

Omega »

    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minulla on tuo Rujan ensimmäinen, kahden CD:n Need ei vaata tagasi... -setti. Todellakin paikoin erittäin hyvää tavaraa: perinteistä sinfonista ja klassisvaikutteista nationalistis-paatoksellista laulukamaa, toisaalta hieman psykedelisempääkin kamaa ja sitten noita pelleilyjuttuja, jotka hieman heikentävät kokonaisvaikutelmaa. Kokoelmahan tämä on, joten tietyltä hajanaisuudelta ei voi välttyä. Siksi ehkä kuitenkin pidän enemmän In Spen ensimmäisestä levystä, on se sen verran hyvää, joskin ehkä paikoin jotenkin "etäistä" sinfonista progea. ...Jatkuu »
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    80-luvun venäläisistä yhtyeistä puheen ollen, osaisiko joku valottaa hieman Avtograf-yhtyeen (alias Autograph) ensilevyn historiaa ja saatavuutta? Tämä vuonna 1986 julkaistu LP on aika jännä yhdistelmä Genesikseen viittaavaa progea ja AOR:ää. Lyhyt se on myös, alle puolituntinen. Ymmärtääkseni siitä liikkui jo pari vuotta aiemmin pidempi kasettiversio silloisen Neuvostoliiton "epävirallisilla" äänitemarkkinoilla. Olen myös kuullut MP3-muodossa pari biisiä, jotka voisivat olla tältä ajalta. ...Jatkuu »
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Autograph tuli hankittua sokkona Tallinnasta joskus 80 -luvulla; yllätys oli mieluisa kun kotona sitten totesin, että hei tämähän on progea! :) En osaa venäjää, mutta ainakin yksi biisi oli omistettu Lennonin muistolle. Pätevästi soitettua, klassisvaikutteista ja kosketinsoitinpitoista , välillä vähän korniakin musiikkia. [/quote]

    Tuossa Lennonin muistobiisissä ainakin on korniutta, mutta niinhän tuollaisessa tribuuteissa usein on ja sillä hyvä (ja missä progekaan olisi ilman paatoksellisuutta?). ...Jatkuu »


    Tuota en ole ennen kuullut, mutta voihan hyvinkin olla. Tosin usein olen huomannut, että länsimaisissa artikkeleissa "puolueen" yhtyeeksi leimataan jokainen "virallinen" neukkurockyhtye. Virallinen tai "filharmoninen" yhtyehän Autograph oli, eli yhtyeen jäsenillä oli virallinen lupa (ja velvollisuus) harjoittaa musiikkia ammattinaan ja siten myös pääsy viralliselle keikka- ja levymarkkinoille. Vastineeksi tietysti musiikki ja sanoitukset täytyi hyväksyttää instansseilla, jotka eivät yleensä olleet rockille kovin myötämielisiä. Autograph kyllä selvästi miellytti viranomaisia ja perestroikan aikana oli yksi noita ensimmäisiä venäläisiä rockyhtyeitä, joita markkinoitiin tosissaan itäblokin ulkopuolelle, mutta en tiedä, oliko heillä mitään suoraa yhtyettä puolueeseen tai vaikuttiko se miten musiikin sisältöön. Epäsuoraa vaikutusta tuollaisessa riippuvuussuhteessa tuskin voikaan välttää. Joka tapauksessa paljon helpommat olot yhtyeellä tosiaan oli kuin jollain Rujalla.
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rajantakaisista syntikkamiehistä täytyy mainita Eduard Artemjev (tai Edward Artemiev - kirjoitustapoja on enemmän kuin Volgassa kilometrejä). Miehen tunnetuimmat työt, eli Tarkovskin kolmeen elokuvaan tehdyt soundtrackit ovat mielenkiintoista, välillä Berliinin koulukuntaankin viittaavaa elektroakustista musiikkia (valitettavasti niitä ei ole julkaistu CD:llä alkuperäisessä muodossaan).

    Mies on kuitenkin myös kokeillut jotain progen tapaista. Ainakin kuulemani Ode to Herald of Good (julkaistu CD:llä osana Three Odes -lättyä) ja Warmth of Earth (Musean uudelleenjulkaisu) ovat huvittavan mahtipontisia sinfonisen rockin, klassisen, popin ja elektronisen musiikin yhdistelmiä. ...Jatkuu »
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Tuo K.P. tikka-ri:n mainitsema kirja täytyy kyllä lukaista heti kun mahdollista..


    Kyllä, ehdottomasti hyvä lukukokemus. Antaa vähän laajemman - ja myös raadollisemman - kuvan neuvostorockista kuin monet ylimalkaiset länsitekstit. Tätä ei enää taida saada muualta kuin kirjastoista, divareissakin tunnelma on sellainen, että kirja tunnetaan mutta ei olla koskaan nähty.
    Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.gammapolis.de

    Tuossa linkki niille, joita Omega vielä kiinnostaa. Kun mainosanimaatioista pääsee eroon, aukenevat siitä yhtyeen perinpohjaiset ja monikieliset kotisivut, joilta löytyy mm. perusteellinen diskografia, joka auttaa hieman tekemään selkoa siitä mitä yhtye oikein onkaan julkaissut milläkin kielellä.