Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Neuvoja kaivataan!

kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten (19 kommenttia)
Avasin tässä taannoin epähuomiossa väärän sähköpostin ja edelleen napsautin sen mukana ollutta linkkiä (nii-in...). Tämän seurauksena oli se, että aina kun nykyisin käynnistän selaimen, on siinä aloitussivuna joku hemmetin mainossivu. Ei auta vaikka asetuksista muuttaa kotisivun entiselleen; koneen kun seuraavan kerran käynnistää on sama mainossivu taas lärvin edessä.

Olen yrittänyt etsiä koneelta tiedostoja, joissa olisi jotain kyseisessä osoitteessa mainittuja elementtejä - turhaan. Samoin olen useaan otteeseen skannannut koneen sekä Spybotilla että Ad-awarella - ei apua näistäkään. Olisiko teillä jotain neuvoja sen suhteen, mitä vielä kannattaisi kokeilla? Eihän tuosta aloitussivusta sinänsä haittaa liene, mutta jossain määrin se käy hermoille kuitenkin...

+/- saldo : 0 |

    Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aloitussivun kertominen voisi jepata avunantajaa. Vai vaihteleeko se?

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vaihtelee välillä. Yläpalkissa on aina suunnilleen sama (valtava määrä numeroita ym.) ja itse osoiterivillä eri. Tällä hetkellä osoiterivillä lukee real-yellow-page.com/index.php?aid=586

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos asetusten muuttaminen ennalleen ei toimi, niin kaikesta päätellen itse selainohjelma on saanut jonkinasteista kyytiä. Kannattanee kokeilla asentaa se uudelleen. Oletan, että kyse on Windows-ympäristöstä.

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.safer-networking.org/index.php?page=spybotsd


    Tuosta saattaa olla apua, ainakin PC-Pro -lehden toimittaja oli saanut real-yellow-page.com vitsauksen koneestaan em. ohjelmalla.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alkuun voi myös kokeilla:

    http://www.snapfiles.com/get/startpageguard.html

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itselläni ole kamala ongelma spywaren kanssa; explorer-popupeja tuli vaikka explorer ei ollut edes päällä. Kokeilin melkein kaikkia ilmaisia Spybot ohjelmia mutta ne eivät saaneet poistettua juuri mitään. Mutta; Ware auttoi taas. Pest-Patrol niminen ohjelma toimi ja löysi ties mitä paskaa.

    Hyvät kräkkerit vastaan pahat hakkerit.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos kysymys on WinXP:stä, niin järjestelmän palauttaminen aikaisempaan, toimivaan kokoonpanoon saattaa olla helpoin tapa. Jos mikään muu ei auta, niin sitten rekisterin muokkaaminen joko manuaalisesti tai apuohjelmalla lienee paikallaan.

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitos kaikille neuvoista! Asensin nyt tuon Docin ehdottaman StartPage Guardin ja se auttaa näin alkuun. Pitää vaan nyt jatkaa ylimääräisen roinan tonkimista pois konelta eri keinoin. Jaken ehdottamaa Spybot S&D -ohjelmaa olinkin jo kokeillut useampaankin otteeseen eikä siitä ollut tosiaan tässä tapauksessa hyötyä. Ai niin; järjestelmäkysymyksiin vastauksena että mun koneella on Win98.

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaken ehdottamaa Spybot S&D -ohjelmaa olinkin jo kokeillut useampaankin otteeseen eikä siitä ollut tosiaan tässä tapauksessa hyötyä.

    Katohan, tämähän olikin mainittu jo aloitusviestissä. Meilläpäin kun ei ole tapana lukea loppuun ennen vastaamista. :D

    Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En tiedä onko samantyylisestä ongelmasta kyse, mutta win98:lla vois katsoa avata win.ini tiedosto. Jos siihen alkuun on tunkenut run jotain rivi niin kyse voi olla ohjelmasta, joka aina muuttaa sen aloitussivun.

    edit: ja sitten vaan deletellä rivi pois

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tsekkasin ton tiedoston. Eipä siinä run-sanan jälkeen lue mitään, on vain run=

    Hemmetin tietokoneet :evil:

    Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Myös ne sen alla olevat rivit voi liittyä siihen. Mulla ei ainakaan normaalisti ole siinä mitään runia ollenkaan. Se run juttu oli muistaakseni tuossa heti ton windowsin jälkeen. JOs se ei näytä viittaavan mihinkään oikeaan ota pois.
    [windows]

    load=
    NullPort=None
    device=Lexmark X1100 Series,lxbkpr,USB001

    [Desktop]
    Wallpaper=C:WINDOWS

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Enpä tiedä onko kyse tästä, mutta tsekkaapa kuitenkin:
    http://www.spywareinfo.com/articles/cws/


    Tuota löytyy softa nimeltä CWShedder, joka saattaa siis auttaa, mikäli tuollainen troijalainen on koneelle pesiytynyt.

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitoksia muuten tiedoista, kun mullakin on ollut vähän ongelmia tuollaisten kanssa.

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Run-systeemi poistettu - ei auttanu, mutta eipä sen poistamisesta haittaakaan liene ;)

    CWShredderiä yritin asentaa koneelle, mutta tuli ilmotus että "virhe ohjelmaa ladattaessa, tarvittavaa DLL-tiedostoa MSVBMV60.DLL ei löydy".

    Ei hemmetti, nyt nukkumaan ja huomenna sitten uusia yrityksiä... Onneks on sairasloma ja aikaa tietokoneen kanssa tappelemiseen. Paitsi että tässä touhussa alkaa kohta henkinenkin kantti pettämään fyysisen ohella.

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo virheilmoitus viittaa siihen, että Visual Basic 6 -kirjastoja ei ole asennettu koneellesi. Ne voi asentaa vaikkapa tuolta: http://www.softwarepatch.com/windows/vbrun6.html


    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Prööt.. eikös nuo IE:tä sotkevat ohjelmat asenna browser helper objecteja yms. ryönää, jota koskevia ongelmia ei ratkaista tutkimalla wini.ini:ä..

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itselleni oli tosiaan jostain ittekseen asentunut IE:tä käyttäessä tuollainen CWS-härpäke, joka siis meni aina jollekin ihme hakusivulle, jos osoiteriville lykättyä osoitetta ei löytynyt.
    Noita voi kai asentua ns. itsekseen, mikäli IE:n suojausasetukset ovat turhan matalalla. Ja surffaan sitäpaitsit pornotkin eri selaimella!

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sain asennettua CWShredderin, joka poistikin ongelman ja todella nopeasti. Mahtavaa, kiitos Voffe!